Wednesday 4 August 2010

Båtutflykt och vulkaner

Idag kom vi upp skapligt för att ta bussen till andra sidan ön där vår båt väntade på att få ta oss på en tur. Första stopp är Nea Kameni, en liten ö med en aktiv vulkan. Ärligt talat kändes det som en stor svart grushög som låg omgiven av blått vatten. Det tog 25 min att vandra den steniga stigen till toppen. Svetten lackade. Temperaturen låg runt 30 och det fanns inte skymten av en skugga. Väl uppe fick vi iaf se lite vulkanrök och känna den distinkta svavellukten.

Tillbaka till båten och nästa stopp som var varma källor som vi skulle få bada i. Vi förstod först inte riktigt varför man skulle vilja bada varm en sån här dag, men det visade sig vara undervattenskällor som sipprade upp från botten. Så först simmade vi i 'vanligt' vatten sen kom ett parti riktigt varmt och rödbrunt vatten som luktade ägg. Det var inte så illa som det låter och det var skönt att ta ett dopp efter stapatsen på vulkanen.

Visselpipan ljöd högt och det var dags att klättra upp i båten igen och iväg till nästa ställe, Korfos. En liten hamn med några små restauranger. De tog inte kort och vi hade ont om cash så vi frågade om det gick att ta ut pengar nånstans. Jodå, i byn på toppen av ön. Det fanns en trappa son snirklade sig upp längst berget och det var bara att börja gå uppåt...igen. Men vi tar oss upp trots värmen och svetten. Där uppe fanns en liten restaurang med väldigt fin utsikt (se bild). Svärdfisk och grillspätt med fläsk blev det. Smaskigt.

Väl nere igen blev det ett dopp och lite glass innan det var dags för hem färd.

Underbar dag med mycket att se och uppleva. Imorgon blir det mer båt då vi ska vi på snorkelsafari!

...

No comments: