Thursday 5 August 2010

Snorkling i Medelhavet

Idag har varit en ruskigt bra dag. Klockan ringde 07.00, just den biten var kanske inte så bra, men när vår guide för dagen, en glad gotlänning, dyker upp för att hämta oss och låter meddela att vi knappast kunde valt en bättre dag för snorkling försvinner morgontröttheten direkt. Det var något med vindar och vågor som gjorde botten stilla och fin. Vår guide, som för övrigt heter Daniel och spenderar vinterhalvåret i Thailand och Indien som dykinstruktör, tog oss till Kamari, en by på andra sidan berget. Där fick vi en liten briefing om vad som väntade och blev tilldelade våtdräkter. Båtarna låg nere vid stranden och väntade på oss. Det var bara att hoppa i och bränna iväg.

Det var med en skön känsla vi satt där på kanten av båten och red med vågorna för att hålla balansen och vinden virvlade runt håret. Sen kom det som Tobbe tyckte var det roligaste, att hoppa av båten. Eller ja, det var inte så mycket hoppa utan mer att rulla i med ryggen före..han fick känna sig som en attackdykare för någon sekund.

Vad som händer sen i vattnet är svårt att beskriva med ord egentligen och jag förbannar mig själv lika mycket varje gång för att inte ha investerat i en kamera som går att ta med ner. Klarblått vatten och solen som bryter ytan och strålar ner och skapar ett mönster av ljusslingor mot den sandiga botten. När det kommer till fiskar har jag sett bättre och finare när jag snorklat både vid Los Roques i Venezuela och i Egypten. Men det är alltid lika fantastisk att se dem, små blåa i stim, några enstaka större oranga och gröna. Gott om sjöborrar var det med. Vi gör tre stopp på olika ställen innan vi beger oss hemmåt igen.

Blir lite sugen på att testa att dyka med tuber efter detta. Får se om vi kan få till det nån gång och då med kamera!

Tidig morgon, varmt, strålade sol och ett par timmars snorkling känns i kroppen och vi bestämmer att spendera resten av dagen med en favoritsyssla. Poolhäng med god bok! Underbart. När svetten och värmen blir för mycket, vik hörnet på sidan och lägg ifrån dig boken. Ta tre steg till poolkanten och dyk i. Upp igen och fortsätt med boken. Kan det bli bättre egentligen? Läser just nu en grymt bra bok förresten 'Shadow man' av Cody McFadyen (som jag förövrigt köpte i finland) den är då bra att jag inte vill sluta. Men nu är slutet nära, de vet vem mördaren är...

Imorn vet vi inte riktigt vad vi ska ta oss för, får se vad det blir. Kanske en dag på stranden vilket är något vi inte hunnit med än.

...

No comments: